O nama – Proizvodnja mesa

O nama

Veoma često postavljena pitanja od strane sugrađana, kupaca na koji način smo uspjeli da objedinimo tradicinalne domaće proizvode, higijenu,  svježinu i vrhunski kvalitet naših proizvoda .
Priča je veoma jednostavna i glasi ovako…
Mesara Bijelić na Trgu Slobode u Nikšiću koja posluje u okviru INMES-MARK d.o.o.  je moderna interpretacija tradicionalne, porodične proizvodnje mesa osnovane 1997. godine u Nikšiću.
Đorđije Bijelić je započeo svojegastronomsko putovanje kao čovijek porijeklom iz  Šavnika(selo Bare)  koji poznaje dobro čuvane tajne najboljeg uzgoja stoke i  obrade mesa, a sve to na tradicionalan način.
Od samog početka, Mesara Bijelić se izdvojila na tržištu po domaćem mesu i izuzetnom kvalitetu koji pruža.
Naša posvećenost inovacijama i razvoju naprednih tehnologija nam je omogućila da INMES-MARK d.o.o. postane jedan od vodećih, prepoznatljivih proizvođača mesa u našem gradu i šire.
Naša proizvodnja počinje od :
1. Proizvodnje hrane za životinje, sopstvenom poljoprivrednom mehanizaciom. Kabasta stočna hrana se proizvodi na visoravni Krnovo nadomak Nikšića, dok silažu i senjažu proizvodimo u Straševini u blizini farme.
2. Farma je objekat koji je inicirao dalje širenje proizvodnje. Godine 2000.god. kao prvi poslovni objekat agroindustrije sagradjena je moderna farma od cca. 350m2, koja i danas zadovaljava sve tražene standarde.
3. Klanica je počela sa radom 2006.god., a od tada pa do danas ulažemo značajna sredstva kako bi doveli higijenu i uslove rada na jedan zaista visok nivo. Poslednja rekonstrukcija klanice završena je u martu 2018.god.
4. Prerada kao sledeći korak u proizvodnji počine sa radom 2012.god. , paralelno smo sagradili i sušaru. Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i njihovih programa podrške uspjeli smo da zadovoljimo sve higijenske i ostale zakonske obaveze.
Kompletan lanac proizvodnje od njive do trpeze u skladu je sa standardima naše države ,a takođe HACCP sistem od 2012.godine nam garantuje bezbjednost naših proizvoda.
Zahvaljujući našem timu kojeg čine poznavaoci svog zanata, sopstvenom uzgoju stoke , izvanrednoj saradnji sa farmerima iz Crne Gore mi nudimo široku paletu originalnih proizvoda, napravljenih po tradicionalnom receptu bez dodavanih aditiva. Mi smo uspjeli da stvorimo naš, mali eko-sistem.
Naš cilj je da kupcima u našoj maloprodaji ponudimo najkvalitetnije svježe juneće , teleće, jagnjeće i sivnjsko meso, potom suhomesnate proizvode direktno iz naše i ostalih crnogorskih farmi ,a time  uzdignemo naše proizvode na najveći mogući nivo.
” Mesara Bijelić locirana na Trgu Slobode u Nikšiću je nešto više od same mesare i proizvodnje mesa, to je jedna vrsta neraskidive porodične veze koja traje i koja će trajati. Svi mi volimo ono što radimo i veoma smo ponosni na naš porodični biznis .
Osećam se jako počastvovanim i srećnim da radim zajedno sa timom koga čine neverovatno talentovani majstori svog zanata, a povrh svega, da vidim toliko ljudi koji iskreno uživaju u našem, ukusnom mesu.”

Srdačno direktor i osnivač,
Đorđije Bijelić